Resultaten voor friese stabij karakter

 
friese stabij karakter
Friese Stabij informatie over de Friese Stabij Royal Canin.
Uiterlijke kenmerken van de Friese Stabij. Het karakter van de Friese Stabij. De Stabyhoun is een goede spoorzoeker, en gedecideerde pointer en een goede retriever. Hij is rustig, vriendelijk en een aanhankelijke gezelschapshond. Zwart, bruin of oranje met witte aftekeningen.
De Stabij Fryske Hounenkennel van t Buske.
Het is nog niet zo heel lang gelden dat de Stabij uitsluitend leefde op het Friese platteland en zich op en rond de boerderij of de arbeiderswoning noflik behaaglijk voelde. De omschakeling van het sobere, kalme en rechtlijnige leven als boerenhond naar het stadse leven als gezelschapsdier betekende een forse omschakeling. Het uitstekende karakter maakt de Stabij geschikt als huishond, maar dan wel een huishond die dagelijks veel beweging nodig heeft!
Aanschaf Border Collie of Friese Stabij? HondenForum.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen. Als je over Aanschaf" Border Collie of Friese Stabij" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken.
Friese Stabij Wikikids.
Puppys dienen om de 2 uur uitgelaten te worden. De Friese stabij is een lieve en leuke soort hond en is ook heel aardig tegen over kinderen maar vindt stoeien ook leuk. Het karakter van deze honden maakt het een hele goede gezinshond.
De Friese Stabij Dier en Natuur: Huisdieren.
De Friese Stabij heeft een uitstekend karakter, daardoor is de Stabij een goede gezinshond. De Stabij is echter wel een hond die dagelijks veel beweging nodig heeft! De Stabij is een hond die echt kan genieten van het buitenleven houdt en gaat dan ook graag met het baasje de natuur in.
Stabij Rassen Honden Hondenrassen.
Wij letten hierbij vooral op erfelijkheid., alles over de friese stabij met stamboom. Stabijhoun kennel fan'e' Sudewyn. Veel informatie over de Friese Stabij in het algemeen en onze honden en kennel in het bijzonder. Af en toe een nestje pups uit een verantwoorde combinatie.

Van nature zijn stabijen gehoorzaam, vredelievend, aardige en geduldige honden, die zeer blij zijn met hun familie en ervan houden op hun baasje te behagen. Een oorspronkelijke Fries zei eens over de stabij; de stabij lijkt qua karakter op Friese mensen; koppig, rechtdoorzee, sociaal en rustig, vriendelijk, maar vooral een beetje terughoudend naar vreemden.
Stabijhoun.
De beharing op het troffelvormig oor valt niet vanzelf uit en kan eenvoudig worden geplukt. De rasverenigingen; Nederlandse Vereniging voor stabij Wetterhounen en Vereniging Onze Stabyhoun zijn bezig met de gezondheid van de Stabijhoun. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging.
Friese Stabij algemene informatie Stabijen.
Friese Stabij afstammelingen. De Friese Stabij, vroeger wel de Friese Langhaar genoemd, is een vriendelijke, enthousiaste en actieve hond met veel potentieel. De Friese Stabij is een heuse allrounder. Door zijn zachtaardige karakter en vriendelijke omgang met kinderen is de Stabij geschikt als gezinshond.
Een Stabij?
Kijk voor de Friese namen op www.friesenamen.nl. U wilt een Stabij, maar u hebt niet het doel voor ogen dat wij met het ras hebben. Ons advies is om een leuke kruising, die misschien wel op een Stabij lijkt, te nemen uit het asiel of van een ongelukjesnest.
Stabij Wikipedia.
Wel zijn er Zweedse, Deense, Finse, Noorse, Amerikaanse en Canadese rasverenigingen voor de Friese stabij. Anno 2010 zijn er ongeveer 3.500 originele stabijs met stamboom en worden er ieder jaar zo'n' 350 geboren. Close-up van een stabij. Een Stabij/Wetterhoun pup.
Karakterverschillen van t Buske.
De enige overeenkomst tussen deze beide rassen is dat ze uit Friesland komen maar verder is het een wereld van verschil zowel in uiterlijk als in karakter. Qua uiterlijk is het wel duidelijk: de Stabij heeft een sluike halflange vacht en de Wetter heeft krullen.

Contacteer ons