Op zoek naar karakter friese stabij?

 
karakter friese stabij

Van nature zijn stabijen gehoorzaam, vredelievend, aardige en geduldige honden, die zeer blij zijn met hun familie en ervan houden op hun baasje te behagen. Een oorspronkelijke Fries zei eens over de stabij; de stabij lijkt qua karakter op Friese mensen; koppig, rechtdoorzee, sociaal en rustig, vriendelijk, maar vooral een beetje terughoudend naar vreemden.
Tips bij het opvoeden en het gedrag van de Friese Stabij Startpunthonden.
Opvoeding en gedrag. Het ras Ziektes Gedrag Fokkers Te koop Foto Video Reacties. Tips bij het opvoeden van Friese Stabij. Loop je tegen problemen aan bij het opvoeden van je Friese Stabij? Wellicht zijn bijbehorende artikelen dan interessant. Niet gevonden wat je zocht?
Friese Stabij informatie over de Friese Stabij Royal Canin.
Uiterlijke kenmerken van de Friese Stabij. Het karakter van de Friese Stabij. De Stabyhoun is een goede spoorzoeker, en gedecideerde pointer en een goede retriever. Hij is rustig, vriendelijk en een aanhankelijke gezelschapshond. Zwart, bruin of oranje met witte aftekeningen.
Karakter.
Geweldige honden, Wetters, en totaal anders dan een Stabij. En: geweldige honden, Stabijs, en totaal anders dan Wetters. Wat is nou het verschil in karakter tussen Wetters en Stabijs? Het uiterlijke verschil is overduidelijk. Een Stabij heeft sluik haar, is meer gestroomlijnd en heeft een schofthoogte van een centimeter of 50.
Rasstandaard Stabijhoun NVSW.
Zijn karakter maakt hem uitstekend geschikt als gezinshond, maar zijn gestel is berekend op het buitenleven. De Stabij is open heeft als het ware het hart op de tong. Bij de Stabij merk je de invloed van de omschakeling van boerenhond naar gezelschapshond op zijn temperament duidelijker dan bij de Wetterhoun.
De stabijhoun, oorsprong, karakter en opvoeding Friese Stabij kennel fan'e' Sudewyn, Stabijhoun fokker.
Men zegt dat het woord stabij een samentrekking is van sta-me-bij wat precies beschrijft wat hij deed; de baas bijstaan in zijn dagelijkse leven, en het woord houn is Fries voor hond, een sta-me-bij-hond dus. Vaker wordt hij Friese Stabij of kortweg Stabij genoemd en in Friesland doorgaans Bijke varianten: Beike, Byke. In 1942 is het ras door de Raad van Beheer erkend en ingedeeld bij rasgroep 7, de voorstaande jachthonden. Overigens is de rasnaam aanleiding tot heel wat schrijffouten. De Stabijhoun heeft een prima karakter en kan uitstekend als gezinshond worden gehouden.
Stabij Rassen Honden Hondenrassen.
Wij letten hierbij vooral op erfelijkheid., alles over de friese stabij met stamboom. Stabijhoun kennel fan'e' Sudewyn. Veel informatie over de Friese Stabij in het algemeen en onze honden en kennel in het bijzonder. Af en toe een nestje pups uit een verantwoorde combinatie.
Friese Stabij algemene informatie Stabijen.
Friese Stabij afstammelingen. De Friese Stabij, vroeger wel de Friese Langhaar genoemd, is een vriendelijke, enthousiaste en actieve hond met veel potentieel. De Friese Stabij is een heuse allrounder. Door zijn zachtaardige karakter en vriendelijke omgang met kinderen is de Stabij geschikt als gezinshond.
De Friese Stabij Dier en Natuur: Huisdieren.
De Friese Stabij heeft een uitstekend karakter, daardoor is de Stabij een goede gezinshond. De Stabij is echter wel een hond die dagelijks veel beweging nodig heeft! De Stabij is een hond die echt kan genieten van het buitenleven houdt en gaat dan ook graag met het baasje de natuur in.
Stabijhoun.
De beharing op het troffelvormig oor valt niet vanzelf uit en kan eenvoudig worden geplukt. De rasverenigingen; Nederlandse Vereniging voor stabij Wetterhounen en Vereniging Onze Stabyhoun zijn bezig met de gezondheid van de Stabijhoun. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging.
Karakterverschillen van t Buske.
De enige overeenkomst tussen deze beide rassen is dat ze uit Friesland komen maar verder is het een wereld van verschil zowel in uiterlijk als in karakter. Qua uiterlijk is het wel duidelijk: de Stabij heeft een sluike halflange vacht en de Wetter heeft krullen.
Ervaringen Friese Stabij eigenaren gevraagd HondenForum.
De Friese Stabij ervaar ik als een allrounder die goed kan zijn in jachttraining maar ook behendigheid, en speurwerk. Veel mensen zeggen dat ze koppig zijn, maar dat is hij ook, op een leuke manier, er zit karakter en spirit in dit ras, wat het zo leuk maakt om op te voeden met uiteraard een zachte hand Thurid Rugaas.

Contacteer ons